آش گندم یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه استان یزد است که به آش امام حسین نیز شهرت دارد در اینجا به بررسی روش تهیه این آش مقوی و خوشمزه می پردازیم که با استفاده از ادویه آش گندم سپنتا خوشمزگی آن چند برابر میشود:
مواد لازم برای ۴ نفر
بلغور گندم ۲۰۰ گرم
نخود ۱۵۰ گرم
عدس ۳۰۰ گرم
لوبیا 100 گرم
گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم
ادویه گندم سپنتا یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
۲ عدد پیاز بزرگ
ابتدا گوشت گوسفند را در ظرفی قرار داده و مقداری آب اضافه کرده و می گذاریم تا کاملا پخته شود بهتر است گوشت چرب باشد همچنین همه حبوبات به جز بلغور گندم را در ظرفی جداگانه گذاشته تا کاملا پخته شود. بلغور گندم را جداگانه می پزیم پس از اینکه که همه مواد کاملا پخته شدند با هم مخلوط کرده پیاز داغ را که قبلا آماده شده و همه ادویه جات را اضافه کرده و می گذاریم چند ساعت با حرارت پخته شود توجه داشته باشید در این مرحله باید مرتب هم زده شود تا ته نگیرد. ۴ ساعت با حرارت ملایم دم می گذاریم( در استان یزد برای دم گذاشتن آش علاوه بر آتش زیر دیگ مقداری از آتش را روی درب دیگ ریخته و دم می گذارند ) سپس این آش خوشمزه آماده خوردن است.